Arama

Karadeniz somonu ve Karadeniz alası bolluğu 16 gündür devam ediyor

Tezgahlarda balık bereketi sürüyor. 16 gündür Karadeniz somonu ve Karadeniz alası yüzleri güldürüyor. Fiyatları 300 liradan 120 liraya inen balıklara vatandaşların ilgiside yoğun oluyor. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Önceden kiloyla satıyorduk. Şimdi tonla satıyoruz. Vatandaşımızın ilgisi oldukça yüksek. Bu durum bizi de memnun ediyor” dedi.

28/05/2024 15:50 | Son Güncelleme : 06/05/2025 09:56 | Murat Özyıldırım


Karadeniz somonu ve Karadeniz alası bolluğu 16 gündür devam ediyor

BOLLUK 16 GÜNDÜR SÜRÜYOR

Zengin omega 3 kaynağı ile besin değeri yüksek olan Karadeniz somonu ve Karadeniz alası fiyatları dibe indi. 16 gündür düşük fiyatların sürdüğünü belirten Balcı, vatandaşlara bol bol balık yeme önerisinde bulundu. Yarım asırlık balıkçı Balcı, “Karadeniz somonu ve alası 300 liradan 120 liraya düştü. Bolluk 16 gündür devam ediyor. Vatandaşlarımızda, bizde fiyatlardan memnunuz. Vatandaşlarımıza önerim fiyatlar ucuzken bol bol balık tüketsinler. Kılçık kemik yok. Omega 3 deposu. Firesi az. Eti bol. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için haftada en az iki, ya da üç gün balık tüketmelerini öneriyorum” şeklinde konuştu.

IMG_9249-i6655fda52048b.jpg

AVRUPA'YA TÜRK SOMONU DAMGASI

Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’ya da balık gönderiyoruz diyen Balcı, “Türk somonunu Avrupa’ya da yolluyoruz. Ülkemize bu sayede döviz girişi de oluyor. Denizlerimiz öyle kıymetli ki, Avrupa'ya bile artık balık gönderiyoruz” dedi.

IMG_9250-i6655fdd023659.jpg

BALIKLARI DİLİMLEYEREK DOLABA KOYALIM

Fiyatların düşük olması nedeniyle vatandaşlara bol bol balık almalarını da söyleyen Balcı, “1 kilo fiyatına 3 kilo balık veriyoruz. Dolapta yerleri olan vatandaşlarımız dolapları doldursun. Balığı saklamak içinde önce balıkları temizleyelim. Dilimledikten sonra balıkları derin dondurucuya istifleyelim. Balığımız hem taze kalır, hem de besin değerini korumuş olur” ifadelerini kullandı.

JHLKGKDGKJ-i6655feab693ac.jpg

VATANDAŞLAR FİYATLARDAN MEMNUN

Balık almaya gelen vatandaşlar ise fiyatların düşük olması nedeniyle memnun olduklarını ifade ettiler. Karadeniz somonu ve Karadeniz alasının bir gün ızgara, bir gün tava, bir günde fırında yapılması tavsiyesinde de bulunan ünlü balıkçı Balıkçı Kenan Balcı, “Balığı istediğiniz gibi farklı pişirme teknikleri ile bol bol tüketebilirsiniz. Bir gün ızgara yapıyorsanız, diğer gün fırın, diğer gün de tava yapılabilir” dedi.

 

Etiketler : Balıkçı Kenan
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Yorumlar

Bunlar da ilginizi çekebilir

Dilan'dan mektup var! Dilan Polat, Gazeteci İsmail Saymaz'a neler yazdı neler...

Dilan'dan mektup var! Dilan Polat, Gazeteci İsmail Saymaz'a neler yazdı neler...

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla tutuklanan Dilan Polat’tan mektup geldi. Polat Gazeteci İsmail Saymaz’a mektup yazdı.

1 yıl önce
Kış hastalıkları, geçmeyen öksürük... Baş etmek için bu yöntemi deneyin!

Kış hastalıkları, geçmeyen öksürük... Baş etmek için bu yöntemi deneyin!

Mevsim değişikliği ile birlikte artış yaşanan hastalıkların başında öksürük geliyor. Her yaş grubunda sıkça görülen inatçı öksürüğün çaresi mümkün. İşte o yöntemler...

1 yıl önce
Filipinler'de hükümet ile Komünist parti, yıllardır süren çatışmaları bitirdi

Filipinler'de hükümet ile Komünist parti, yıllardır süren çatışmaları bitirdi

Filipinler'de hükümet ve Filipinler Komünist Partisi, yıllardır süren çatışmaları sona erdirmek için görüşmelere yeniden başlamayı kabul etti.

1 yıl önce